X 

Recomandările INSP: Cîte arme poate deține legal o singură persoană

19 oct. 2021,, 18:30   Societate
7716 0

Pentru persoanele care își doresc să achiziționeze arme, Inspectoratul Național de Securitate Publică vine cu unele recomandări. Astfel, conform INSP, persoanele pot fi autorizate să procure şi să deţină arme după cum urmează:

a) cel mult două arme de foc scurte cu ţeavă ghintuită (revolver sau pistol);
b) cel mult două arme de foc lungi cu ţeavă ghintuită cu dimensiuni diferite ale ţevii;
c) cel mult opt arme de foc lungi cu ţeavă lisă;
d) un număr nelimitat de arme de foc pentru sportivii de tir care fac dovada necesităţii acestora pentru antrenamente şi/sau pentru participare la competiţii sportive;
e) un număr nelimitat de arme pentru colecţionarii de arme.

Testează cineva integritatea psihică a persoanei înainte de a i se da voie să cumpere armă? Cine face această testare ? Ce teste conține, cît de riguroasă este?

Capacitățile psihice a solicitantului de a deține arme sau a deținătorului de arme este efectuată de Comisiile speciale de examinare a capacității psihice a solicitantului de a deține și folosi arme și muniții, a practica activități sociale și profesionale cu responsabilitate sporită. Comisia este alcătuită din trei membrii, 2 psihiatrii și 1 psiholog, a cărei componență este numită prin ordinul intern al instituției, pe o perioadă de 3 ani, transmite Noi.md cu referire la regional.md.

Comisia se organizează în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie, Spitalului Clinic de Psihiatrie Bălți Spitalului Clinic de Psihiatrie Orhei și Centrele comunitare de sănătate mintală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?