Recomandările IGSU pe timp de caniculă

17 iul. 09:55   Societate
1954 0

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul de timp 16 – 18 iulie 2023, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge +33ºC și mai mult. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) vine cu recomandări pentru cetățeni, în vederea reducerii riscurilor pentru sănătate pe timp de caniculă.

Astfel, oamenii sînt îndemnați să stea la umbră, evitînd expunerea îndelungată la razele directe ale soarelui. Dacă ieșirea din casă este inevitabilă, atunci se recomandă utilizarea mijloacelor de protecție solară și hainelor lejere de culori deschise, notează Noi.md.

Totodată, pentru o hidratare corespunzătoare, salvatorii îndeamnă oamenii să consume suficientă apă pe parcursul zilei. De asemenea, cei care au în grijă copii, vîrstnicii și persoane cu boli cronice sînt rugați să-i protejeze de efectele caniculei.

Mai mult, în vederea prevenirii incendiilor pe arii extinse, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor și să evite utilizarea focului în zone cu vegetație uscată sau în zonele împădurite. În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

2
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?