X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Recomandările IGSU în contextul avertizării meteo de ninsori puternice

27 ian. 18:00   Societate
1640 0

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 27.01.2023 ora 20:00 – 28.01.2023 ora 20:00, pe teritoriul țării periodic vor cădea precipitații, izolat în sud puternice, predominat sub formă de ninsoare.

Se vor forma depuneri de lapoviță și polei, iar pe drumuri va fi ghețuș. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre riscul consecințelor condițiilor complicate ale vremii, transmite radiochisinau.

Astfel, salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip, dar și lanțuri antiderapante. Mai mult, ar fi bine să se asigure că rezervorul de combustibil este plin și sistemul de încălzire funcționează eficient.

Totodată, angajații IGSU recomandă ca bateria telefonului să fie permanent încărcată, iar pornirea la drum trebuie efectuată doar după ce persoanele s-au echipat cu haine calde de iarnă.

Avertizarea salvatorilor și pompierilor vine și în contextul formării podului de gheață pe suprafața lacurilor, rîurilor și iazurilor din țară. Astfel, oamenii sînt îndemnați să evite pescuitul la copcă sau mersul pe bazinele acvatice, întrucît formarea podului de gheață nu este unul foarte rigid și reprezintă un pericol de prăbușire.


Mai mult, o atenție sporită trebuie acordată și minorilor. Persoanele care au în grijă copii sînt rugați să-i monitorizeze strict și să nu le permită jocul în preajma bazinelor acvatice. În situații excepționale, persoanele sînt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?