COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Recomandări pentru proprietarii de animale agricole, în caz de inundații

Recomandări pentru proprietarii de animale agricole, în caz de inundații

În contextul avertizării hidrologice, precum și avertizarea meteorologică (caniculă), ANSA atenționează proprietarii de animale, că trebuie să ia măsuri de protecție a animalelor din proprietate.

În situaţia în care animalele de fermă sînt ţinute într-o zonă în care există risc de inundaţii, trebuie ca proprietarii să dispună de un plan pentru a proteja animalele, şi modalitatea de transport a acestora astfel încît să fie respectate condiţiile minime de protecţie și bunăstare pentru acestea.

Oamenii sînt îndemnați să apeleze la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă sau Serviciul Hidrometeorologic de Stat.


"În aceste zile, recomandăm evitarea pășunatului sau cazarea animalelor, precum și contraindicăm priponirea animalelor, în imediata vecinătate a albiilor rîurilor mari. În timpul şi după producerea de inundații, sau alte intemperii, apa pluvială prin spălarea suprafețelor și antrenarea gunoiul de grajd, substanțelor chimice pot polua apa din rîuri, iazuri, fîntîni şi acest lucru poate afecta starea de sănătate ale animalelor care o consumă. În acest caz, trebuie utilizată apa din surse de apă mai puțin afectate de aceste fenomene", se arată în comunicatul ANSA.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load