Recomandări pentru cetățeni, în vederea reducerii riscurilor pentru sănătate pe timp de caniculă

24 iul. 15:38   Societate
2281 0

Сonform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, temperatura maximă a aerului în perioada 24-25.iulie va atinge valori termice de +33..+35°C, iar în sudul țării pe data de 25 iulie între +36..+38°C.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu recomandări pentru cetățeni, în vederea reducerii riscurilor pentru sănătate pe timp de caniculă.

Oamenii sînt îndemnați să stea la umbră, evitînd expunerea îndelungată la razele directe ale soarelui. Dacă ieșirea din casă este inevitabilă, atunci se recomandă utilizarea mijloacelor de protecție solară și hainelor lejere de culori deschise.

Totodată, pentru o hidratare corespunzătoare, salvatorii îndeamnă oamenii să consume suficientă apă pe parcursul zilei. De asemenea, cei care au în grijă copii, vîrstnicii și persoane cu boli cronice sînt rugați să-i protejeze de efectele caniculei, anunță Noi.md

De asemenea, în perioada 24-27 iulie se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. Pompierii avertizează că în astfel de condiții populația trebuie să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor, special în perioada temperaturilor ridicate și umiditate redusă.


În vederea prevenirii incendiilor de vegetație și a cerealelor, care pot afecta suprafețe extinse, cetățenii sînt rugați să evite utilizarea focului deschis, în preajma lanurilor, spațiilor forestiere și locurilor de agrement.

Mai mult, angajații sectorului agricol sînt rugați să nu alimenteze tehnica agricolă cu carburanți și lubrifianți pe teritoriul terenurilor agricole, iar fumatul este strict interzis.

În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze Serviciul 112.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?