X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Reciclează de Ziua Mediului și nu doar, alături de Viorica! ©

4 iun. 2021,, 13:51 (reactualizat 5 iun. 2021,, 15:03)   Societate
4046 0

Imaginați-vă cât de mult plasticul afectează planeta noastră dacă numai în primul punct de reciclare din magazinul Viorica au fost colectate peste 100 de kilograme într-o săptămână!

Atitudinea responsabilă a oamenilor a motivat compania „Viorica Cosmetic” să lanseze un nou punct de reciclare, de data aceasta, în sectorul Râșcani al Capitalei.

În fiecare secundă, peste 50 de kilograme de plastic ajung în oceane doar din râuri și fluvii. Și dacă în 1974 consumul global de plastic anual era de 2 kilograme pe cap de locuitor, astăzi această cantitate a crescut de 20 de ori!

Acesta este motivul pentru care Viorica a deschis un nou punct de reciclare în orașul Chișinău, pe bd. Moscova 9/1 (sectorul Râșcani).

În contextul Zilei Mondiale a Mediului, marcată pe 5 iunie, campania Reciclează și salvează este o inițiativă frumoasă, care și-a propus să lupte cu aceste date alarmante.

Aceeași misiune o are și ABS Recycling, o companie care a început să activeze în domeniul gestionării deșeurilor în anul 2006. Compania „ABS” are o rețea de containere pentru colectarea selectivă. În acest containere, cetățenii pot depozita toate deșeurile reciclabile, pentru a diminua contaminarea acestora în tomberoanele comune pentru deșeuri menajere.

50% din totalul deșeurilor din Chișinău (aproximativ 500 de tone pe zi) sunt destinate uzinei de reciclare a ABS.

Realizările campaniei lansate nu s-au lăsat așteptate. Viorica a constatat un rezultat incredibil: peste 100 kg de plastic într-o singură săptămână. Și aici ne referim doar la magazinul Viorica din Centrul Comercial “Gemeni”!

Vrei să participi la campania de reciclare? Urmează pașii:

  1. Colectează ambalajele cosmetice din plastic
  2. Vino la magazinul Viorica de pe bd. Moscova 9/1 sau CC “Gemeni”
  3. Prezintă Beauty Card
  4. Reciclează ambalajul cosmetic
  5. Primește un cadou în semn de recunoștință

Nu rămâne indiferent față de mediu! Reciclează cu Viorica!

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?