Criza energetică stiri: 1465
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Recepționarea unei noi încărcături cu ajutor umanitar din partea orașului Mannheim, Germania

29 iul. 00:30   Societate
1678 0

Primăria Municipiului Chișinău informează că joi la Centrul municipal pentru refugiați din sectorul Rîșcani al capitalei, a fost recepționată o nouă încărcătură din lotul de ajutor umanitar, sub formă de produse de igienă personală, oferit de orașul Mannheim, Germania, înfrățit cu Chișinăul, informează Noi.md.

La eveniment au fost prezenți viceprimarul Ilie Ceban și șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca.

Ilie Ceban a ținut să remarce că gestul din partea orașului înfrățit a venit ca urmare a vizitei la Mannheim a unei delegații reprezentative de la Primăria Chișinău, acum o lună și jumătate, care a discutat cu edilii orașului și cu consiliul local. Ca urmare, partea germană a decis oferirea unui ajutor autorităților municipale în gestionarea problemei refugiaților. „Acesta este al doilea lot de produse destinate refugiaților din Ucraina. Primul a sosit acum o săptămînă. Valoarea totală a donației este de 250 mii Euro. Mulțumim pentru colaborare și pentru susținere".

Amintim că cele două autorități publice locale, a municipiului Chișinău și a orașului Mannheim au realizat mai multe proiecte comune, inclusiv de infrastructură și de împărtășire a bunelor practici pe domeniul medical (gestionarea pandemiei COVID).

În context, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a declarat că orașul Mannheim este un partener de încredere al Chișinăului, în gestionarea crizei refugiaților. „Această donație cu produse de primă necesitate este importantă, pentru că refugiații care se află pe teritoriul municipiului Chișinău au nevoie de susținere. Iar cele mai solicitate produse sînt cele alimentare și de igienă", a mai spus Boris Gîlca.


E de menționat că, pînă în prezent, Primăria Chișinău a beneficiat de ajutor umanitar din partea orașului Mannheim, Germania, înfrățit cu Chișinăul, în valoare de circa 3 milioane lei compus din produse alimentare și mărfuri de igienă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав