X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Recensămînt 2024: milioane de cetățeni au fost recenzați

10 mai. 15:15   Societate
3515 0

Circa 1,4 milioane de persoane și peste 950.000 de locuințe au fost recenzate în perioada 8 aprilie - 9 mai, informează Biroul Național de Statistică.

Cele mai bune rezultate sînt înregistrate în raioanele Anenii Noi, Fălești, Glodeni, Orhei, Rîșcani, Soroca, Telenești, Călărași și Ungheni, transmite Noi.md.

În același timp, ritmuri mai joase de recenzare sînt înregistrate în municipiile Chișinău și Bălți, în raioanele Briceni, Ocnița, Dondușeni, Cahul, Cimișlia, Ialoveni și Strășeni.

„Mulțumim tuturor respondenților care deja au participat la recensămînt, oferind recenzorului răspunsuri complete și corecte la chestionarul RPL. Îndemnăm populația să fie în continuare receptivă și deschisă de a participa la recensămînt”, menționează BNS.

Amintim că Recensămîntul populației și locuințelor se va desfășura pînă la 7 iulie curent. Aceasta este o activitate de amploare națională care are loc o dată la 10 ani. Scopul Recensămîntului este obținerea de date statistice privind numărul și distribuția teritorială a populației și locuințelor țării.


În cadrul Recensămîntului sînt colectate date cu privire la fiecare persoană din gospodărie (de exemplu: anul și locul nașterii, locul de trai, limba vorbită, nivelul educației, ocupația ș.a.), dar și date despre locuință (cum ar fi dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire, suprafața și materialele de construcție a locuinței ș.a.).

4
1
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав