Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Recean confirmă că starea de urgență nu va fi prelungită

19 dec. 2023,, 07:15   Societate
2501 1

Starea de urgență, instituită în Republica Moldova la începutul războiului din Ucraina, se va încheia la sfîrșitul acestei luni și, cel mai probabil, nu va mai fi prelungită.

Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean în cadrul ediției din18 decembrie, a emisiunii „Новая неделя” de la TV8. Potrivit prim-ministrului, în perioada stării de urgență, autoritățile au creat suficiente mecanisme și au introdus suficiente modificări în legislație pentru ca țara să facă față situațiilor de criză.

„Guvernul lucrează acum pentru a se asigura că nu prelungim starea de urgență. În acest timp, am făcut modificările necesare în legislație pentru ca Executivul să poată acționa în situații de urgență prin alte mecanisme și alte pîrghii care sînt deschise pentru control parlamentar. Societatea ne-a cerut acest lucru și Parlamentul ne-a cerut acest lucru. Am pregătit deja întregul cadru legislativ. Cred că pînă la sfîrșitul lunii decembrie vom avea timp sa facem totul. Lucrăm pentru a evita prelungirea stării de urgență, a menționat Dorin Recean.

Potrivit prim-ministrului, chiar dacă starea de urgență nu va mai fi prelungită, posturile de televiziune a căror licențe au fost suspendate, nu vor reîncepe să difuzeze. Recean dă asigurări că există mecanisme care să împiedice televiziunile respective să mai activeze.

Dorin Recean a mai spus că în această săptămînă vor mai fi făcute și alte modificări la legislație, menite să răspundă unui șir de provocări, chiar și în afara stării de urgență.


Anterior, și deputata PAS, Olesea Stamate a anunțat același lucru, tot în cadrul aceleiași emisiuni de la TV8. În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență în 24 februarie, atunci cînd Rusia a invadat țara vecină - Ucraina, iar de atunci a prelungit-o de mai multe ori.

7
4
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?