COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2957
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7681

Reacție oficială privind suspendarea polițiștilor care susțin Guvernul Sandu

12 iun. 2019,, 12:10   Societate
3690 0

Șase angajați ai Direcției a șasea din cadrul Inspectoratului Național de Investigații au fost suspendați din funcție.

La scurt timp, Inspectoratul General al Poliției (IGP) explică demiterea angajaților precum că la sediul Direcției din care fac parte cei 6 polițiști, prin faptul că ei și-au exprimat public viziunile politice, încălcînd jurămîntul polițistului.

,,Infirmăm declarațiile celor care încearcă să denigreze imaginea Poliției și comunicăm despre faptul că percheziții în această subdiviziune nu s-au făcut, iar intervenția polițiștilor a fost necesară în strictă conformitate cu legea. Reieșind din faptul că această subdiviziune dispune de informații care cad sub incidența secretului de stat și dosare ale persoanelor aflate sub protecție, a fost necesară intervenția polițiștilor pentru a preveni unele incidente care ar pune în pericol viața și securitatea martorilor,dar și scurgerile de informații care eventual pot apărea în spațiul public”, precizează IGP.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, aceste acțiuni se încadrează în măsurile de securizare a informației pe care o deține această subdiviziune a IGP și au loc în cadrul unei anchete de serviciu. Pentru desfășurarea ei în strictă conformitate cu legea, persoanele care ar putea împiedica buna desfășurare a acesteia au fost suspendate din funcție, iar celor care au încercat astăzi să obstrucționeze activitatea poliției le-a fost interzis accesul în clădirea acestei subdiviziuni.

Amintim că, potrivit mai multor informații, polițiștii au fost suspendați din funcție din motiv că și-au manifestat susținerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽