COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Reacția UTM, după imaginile ca-n penitenciar în căminele studențești (VIDEO)

17 sep. 2019,, 13:15   Societate
2087 0

Un cămin al Universității Tehnice arată mai deplorabil decît o pușcărie abandonată. Toaleta și dușul sînt pline de mucegai, iar de igienă – nici pomină.

Administrația căminului susține că imaginile ar fi trucate. „Da fotografii credeți că nu se poate de găsit și în altă parte și de pus? Că e căminul doi și gata?”.

La rugămintea reporterilor de a face o excursie prin cămin, aceștia au arătat doar camerele renovate din banii părinților. Universitatea pune la dispoziție doar linoleum și cîte un dulap.

„Era în stare deplorabilă. Toaleta s-a schimbat, tot s-a făcut. Noi venim, vedem ce vor să facă și ei hotărăsc. Reieșim din posibilitățile lor financiare și timp”, a declarat Vasile Carastan, administratorul căminului.

La rugămintea dea a arăta și odăile nereparate, administratorul însă nu găsea cheile, iar apoi a recunoscut că acolo trăiesc și gîndaci de bucătărie. Ca să scape de insecte a decis să scoată tapetele.


„Activele studențești au cumpărat geluri și capcane speciale pentru taracani. Anume sub tapete se ascund taracanii și în dulapurile care au fost. Am mers pe varianta asta. Simplu, atrăgător”, a spus Carastan.

De altfel, căminul a fost avizat pozitiv de o comisie specială care verifică starea blocurilor pentru traiul studenților.

„Odăile care nu au fost date la reparație, stau închise. În rest, lucrăm, facem reparație”, a declarat Elena Terente, șefa secției Cămine Studențești.

De față cu administratorul, studenții se arată mulțumiți de condiții.

A fost găsit și un jurnal unde studenții se plîng pe condiții. În doar două săptămîni de la reluarea anului școlar, registrul este deja plin.

–Ai văzut asta? –Da. Am văzut așa blocuri. Acolo principalul e să faci curat, să așterni un covor, să pui perdele. –Să astupi toate fisurile? –E suficient cu bandă adezivă să le înclei.

„Lavoarele, veceurile din secții cred că ar fi o problemă”.

„Geamurile sînt vechi și iarna trebuie să astupi crăpăturile ca să nu fie răcoare. –Îngheți? –Da, e destul de frig”.

Potrivit administrației, în acest an, din cele 181 de camere au fost reparate doar 27. Prețul pentru un loc în cămin este, în medie, 345 de lei.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽