COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Reacția spitalului la indignarea rudelor unei femei decedate, din cauza că au primit obiecte personale străine

Administrația spitalului Clinic Republican ”Timotei Moșneaga”, regretă și cere scuze de la familia femeii care a decedat de COVID-19 că a primit obiecte personale străine, relatează eNews.

Incidentul a avut loc săptămîna trecută. Imediat după incident, am solicitat explicații despre ce s-a întîmplat, însă instituția medicală a cerut o scrisoare oficială, transmite publika.md

În răspunsul primit, reprezentanții Spitalului au explicat că greșeala a avut loc din cauza volumului mare de muncă și a oboselii asistenților medicali. O infirmieră care a lucrat mai mult de patru ore "pe linia întîi" a confundat numele fetei decedate și le-a dat rudelor o altă geantă. Familia decedatului nu a deschis-o imediat, iar faptul că lucrurile primite nu aparțineau fiicei lor au descoperit mai tîrziu. Ulterior, incidentul a fost rezolvat.

De asemenea, în răspuns se subliniază că, pentru a preveni astfel de cazuri, a fost perfecționat regulamentul intern de eliberare a lucrurilor personale ale pacienților.

Potrivit Ministerului Sănătății, femeia decedată a suferit o formă severă de COVID-19, cu pneumonie bilaterală și inflamație pulmonară. Ea avea doi copii: o fetiță de șase ani și un băiat pe care l-a născut la începutul lunii septembrie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load