TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Reacția premierului după decesul tînărului bătut la Costești

Reacția premierului după decesul tînărului bătut la Costești

Prim-ministrul Ion Chicu spune că investigarea cazului tînărului care a murit pe 5 ianuarie la spital, unde ajunsese după ce a fost bătut, este la controlul ministrului de interne, transmite NOI.md cu referire la zdg.md.

De asemenea, deputatul Petru Frunze a punctat că acest caz trebuie examinat cu mare responsabilitate de către organele de drept.

„Am solicitat de mai multe ori organelor de drept să intervină pentru a curma acțiunile infracționale îndreptate asupra bunurilor din gospodării din partea unor grupuri infracționale, de fiecare dată am fost informat că autorii sustragerilor sînt minori și procedura privind aplicarea pedepsei este mai complicată.


Consider că acțiunile insuficiente ale organelor de drept privind curmarea activităților infracționale ale minorilor au încurajat și mai mult comiterea de noi infracțiuni și s-a ajuns pînă la omorul unui tînăr.

Acest lucru nu mai poate fi tolerat, securitatea cetățenilor trebuie să fie o prioritate pentru organele de drept, modul de investigare și aplicare a pedepsei în acest caz va fi un test de încredere în organele de drept în raport cu familia tînărului și a comunității. Toți așteaptă să fie făcută dreptate, iar dreptatea se face fără abuzuri din partea organelor de drept”, a spus Frunze.

ZdG a discutat cu rudele lui Dumitru Jomir, tînărul de 21 de ani din satul Costești, raionul Ialoveni, bătut cu cruzime în noaptea de anul nou de cîțiva consăteni și care a decedat la spital duminică, 5 ianuarie. Rudele victimei ne-au oferit detalii cutremurătoare despre viața plină de greutăți pe care Dumitru a trăit-o pînă acum, dar și despre modul barbar în care viața sa a luat sfîrșit.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load