COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Reacția lui Stoianoglo la o posibilă urmărire de către SIS

4 sep. 17:00   Societate
3027 2

Procurorul General al țării, Alexandru Stoianoglo, a comentat informațiile despre posibila supraveghere a acestuia de către Serviciul de Informații și Securitate. El a declarat că astfel de acțiuni ale serviciilor speciale nu au temei juridic, menționînd totodată că el personal nu are absolut nimic de temut, deoarece se află doar la locul de muncă și acasă și nu are alte contacte cu nimeni, contrar zvonurilor răspîndite cu scopul discreditării sale.

Alexandru Stoianoglo a relatat acest lucru într-un interviu din cadrul programului „Constelațiile Moldovei cu Artur Efremov”, relatează Noi.md.

Autorul proiectului, Artur Efremov, a spus că, potrivit surselor sale din cadrul Serviciului de Informații și Securitate, SIS deja de cîteva luni îl „paște” pe Procurorul General Alexandru Stoianoglo, executînd un ordin neoficial sauo poruncă a superiorilor săi.

Alexandru Stoianoglo a menționat că, dacă acest lucru este adevărat, atunci, fără îndoială, nu are niciun temei juridic.

„Dar vă pot spune dvs. și pot declara întregii țări că nu am absolut nimic pentru ce să mă tem. Mă aflu doar acasă și la serviciu. Prin urmare, nu am alte contacte cu nimeni, în ciuda mesajelor care apar din cînd în cînd și, de regulă, urmăresc scopul discreditării procurorului general”, a declarat el.


Procurorul general a precizat că în Republica Moldova nimeni nu are dreptul să intercepteze conversații telefonice, să monitorizeze sau să scaneze corespondența electronică a oricărei persoane, indiferent de poziția sa, cu excepția cazurilor stabilite de lege, adică numai în cadrul unei anchete și doar cu aprobarea instanței de judecată.

„Și aici atît Procurorul General, cît și un cetățean obișnuit au drepturi absolut egale. Noi respectăm cu strictețe acest lucru. În orice caz, cît am sînt eu procuror, garantez că nimeni din țară, cel puțin oficial, nu a fost interceptat ilegal, și nici una dintre persoane - nu vorbim despre politicieni, jurnaliști, oameni de afaceri - nimeni, chiar și cei care au fost urmăriți în cadrul legii, nu au fost interceptați fără temeiuri legale și împotriva lor nu au fost luate alte măsuri”, a spus Alexandru Stoianoglo.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X