Reacția lui Pavel Filip, la anunțul privind încetarea campaniei "Un doctor pentru tine"

Reacția lui Pavel Filip, la anunțul privind încetarea campaniei "Un doctor pentru tine"

Ex-premierul Pavel Filip crede că „Un doctor pentru tine”, campania lansată în 2018 la inițiativa sa a fost gîndită ca o „soluție temporară” pînă la edificarea unui sistem medical sănătos în R. Moldova.


Astfel, democratul spune că acest program nu trebuia oprit de noua ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco.


„Peste 80 de mii de oameni au fost consultați gratuit pînă acum în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. Este un proiect de care sînt mîndru, un proiect care a fost gîndit ca o soluție temporară pînă cînd vom reuși să construim în Moldova un sistem medical sănătos.


Dacă stai în birou în Chișinău și scrii postări pe Facebook, nu construiești un sistem medical puternic și nici nu vezi cît de mari sînt problemele în satele noastre. Este un domeniu complicat, de asta am venit cu acest program de profilaxie. Închiderea lui cum va rezolva problemele care sînt?


Înțeleg că nu puteți construi, dar de ce distrugeți? Atîția oameni au beneficiat de aceste consultații gratuite. Puteți să îi asigurați că de mîine se vor bucura de servicii medicale de calitate?”, întreabă fostul premier.


De menționat că noua ministră a Sănătății a precizat că proiectul respectiv ar fi fost unul electoral.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load