COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Reacția fostului avocat al lui Filat la acuzațiile care i se aduc

15 iul. 2019,, 09:50   Societate
6882 0

Vlad Filat a făcut o serie de acuzații la adresa fostului său avocat, Igor Popa.

Fostul avocat al lui Filat este acuzat de faptul că ar fi furat bani care, ulterior, s-au pus pe seama ex-premierului, transmite Noi.md.

La scurt timp, Igor Popa a venit cu o reacție prin care a respins toate acuzațiile și spune că „regretă că Filat a dat crezare bîrfelor răspîndite intenționat” și că ,,Filat atacă pentru că nu dorește să achite facturile pentru serviciile prestate”.

Publicăm mai jos reacția integrală cu care a venit Biroul de avocați fondat de Popa:

,,În legătură cu acuzațiile și insinuările lansate de către Vlad Filat la adresa avocatului Igor Popa, Casa de avocatură ”Popa și Asociații” precizează următoarele:


1. Respingem toate acuzațiile lui Vlad Filat și le catalogăm drept neadevăruri.
2. Vlad Filat niciodată nu a transmis prin intermediul avocaților niciun mesaj care ”să arunce în aer clasa politică”. Dacă d-lui și-ar fi dorit cu adevărat să transmită anumite mesaje o putea face prin avocatul poporului, deputații sau rudele, care l-au vizitat.
3. Mai mult ca atît, Vlad Filat de nenumărate ori a interzis avocatului Igor Popa să facă declarații în presă sau să meargă la emisiuni televizate. Deținem probe în acest sens.
4. Ce ține de compania Rodos Overseas LP, respingem categoric toate acuzațiile. Noi vom demonstra contrariul prin probe, dacă va fi necesar.
5. Credem că Vlad Filat a atacat echipa de avocați care i-a asigurat asistență juridică din motivul că nu dorește să achite facturile pentru serviciile prestate timp de mai mult de un an de zile.
6. Regretăm faptul că Vlad Filat a dat crezare bîrfelor răspîndite în mod intenționat de anumite persoane din diferite anturajuri care au avut interese meschine.
7. Precizăm că avocatul Igor Popa a fost denigrat și a fost răspîndită informație falsă, deoarece s-a dorit înlăturarea acestuia din dosar, pentru că la un moment dat devenise incomod pentru anumite persoane, inclusiv din anturajul lui Vlad Filat.
8. Punctăm că echipa de avocați compusă din avocați din Republica Moldova, România, Germania, SUA i-au asigurat servicii juridice de calitate. Avocații au depus tot efortul pentru a demonstra nevinovăția lui Vlad Filat, însă presiunea politicului a prevalat, iar judecătorii au cedat și au emis o sentință de condamnare ilegală.
9. Cu părere de rău, Vlad Filat a ales să îl învinuiască pe avocatul Igor Popa care a fost alături de el în cele mai grele clipe, dar nu i-a atacat pe acei care se fac cu adevărat vinovați de condamnarea sa”.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽