COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Reacția directorului spitalului din Bălți la fotografiile apărute în presă

19 aug. 13:51   Societate
1737 0

După ce Organizația neguvernamentală Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI a publicat imagini video care ar fi fost făcute în incinta unei secții a Spitalului Clinic din Bălți, în care sînt arătați gîndacii care aleargă pe pereți, instituția a venit cu o reacție în acest sens.

Potrivit responsabililor, materialul făcut de asociație este unul defăimător și scris la comandă, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

„Aducem la cunoștința dvs. că, pozele nu sînt efectuate în cadrul Departamentului de Pediatrie. Vă informăm că unele poze sînt efectuate în fosta secție de Urologie, amplasată la et 1 din Blocul Central, care din anul 2016 nu mai este funcțională. Pentru a face lumină în această situația, au fost invitați reprezentanții mass-media din teritoriu pentru a se documenta la fața locului. Astfel, reprezentanții mass-media au avut posibilitatea să vadă în realitate cum arată saloanele, blocurile sanitare și secțiile din cadrul Departamentului de Pediatrie. Mai mult decît atît, aceștea au vorbit și cu mamele ce sînt la tratament cu picii lor. Toți au salutat și au apreciat munca, devotamentul lucrătorilor medicali”, anunță serviciul de presă al instituției.

Credem că Asociația Obștească Lex XXI, urmărește anumite interese și scopuri ascunse sau financiare, anume din acest motiv a publicat materialul defăimător și a dus în eroare o țară întreagă, se mai arată în nota informativă.

Amintim că recent, pe pagina de Facebook, ONG-ul a publicat un fragment al unui interviu cu directorul Spitalului Clinic Bălți, Serghei Rotari, care declară că „oamenii nu văd lucrurile bune făcute în cel mai mare spital din republică, ei văd doar lucrurile negative”.


În același timp, discursului este atașat și un filmuleț video filmat în incinta spitalului, în care sînt arătați gîndacii care aleargă pe pereți. Autorul filmării a însoțit postarea cu un comentariu sarcastic: Solicităm conducerii Spitalului Clinic Bălți să-și acorde premii noi „Pentru introducerea cu succes a unei grădini zoologice de contact în secția pentru copii”.

În afară de problemele cu gîndacii, pacienții suspecți de COVID-19 internauți la Spitalul Clinic Bălți, s-au confruntat și cu condiții insalubre în camere. Pozele au fost făcute de un pacient care a declarat nu aveau nici măcar apă în salon, iar condițiile nu erau nici pe aproape potrivite pentru locuit.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽