COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

Reacția avocatului lui Plahotniuc la actul emis de ANI

26 mai. 14:01   Societate
1352 0

Averea fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, și a unuia dintre copiii acestuia, a fost verificată de Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Instituția a anunțat ieri, 25 mai, că a încheiat procedura de control și că a remarcat efectuarea unor tranzacții cu caracter dubios cu privire la înstrăinarea unor bunuri în favoarea fostului deputat.

Avocatul lui Vlad Plahotniuc, Lucian Rogac, a declarat că pînă a completa declarația de avere și interese au fost comise de către declarant niște erori tehnice, acesta a mai menționat că sesizările la Serviciul Fiscal de Stat și PG despre unele aspecte din cadrul unui control de către ANI au fost făcute în 2019 și un răspuns negativ în acest sens care să confirme caracterul dubios a careva tranzacții nu a parvenit.

„Pînă la momentul completării declarației de avere și interese au fost comise de către declarant anumite erori tehnice și prin actul emis este indicată conformarea, în cadrul legal și depunerea unei declarații rectificate și ne vom conforma acestui act emis de către ANI.

Sesizările au fost făcute în cadrul controalelor încă în 2019 și un răspuns negativ în acest sens care să confirme caracterul dubios a unor tranzacții nu a parvenit. Deci, a fost o interpretare eronată s-a greșit mass-media de ieri că în rezultatul controlului a fost sesizat Serviciul Fiscal de Stat și Procuratura. În act este indicat că în 2019 a fost sesizat Serviciul Fiscal și Procuratura Anticorupție”, a declarat avocatul lui Vlad Plahotniuc, Lucian Rogac.


Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a încheiat procedura de control a averii în privința fostului lider al Partidului Democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc. Controlul a fost inițiat în iulie 2019, în baza unei note de autosesizare din oficiu din informații publice.

Potrivit unui comunicat ANI, Plahotniuc a deținut ultimul mandat de demnitate publică, 4 luni, procedura de control a fost efectuată pentru perioada martie – iunie 2019. Anterior, în perioada anilor 2014-2015, acesta a mai fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, inspectorul de integritatea avînd la bază legislația de specialitate, a fost în imposibilitate de a extinde controlul asupra perioadei de referință.

Procedura de control a fost realizată și pe numele unuia dintre copiii fostului deputat, care se află la întreținerea acestuia. În rezultatul materialelor probatorii acumulate, atît în țară cît și peste hotare, inspectorul de integritate a constatat anumite situații dubioase ce cad sub incidența legislației penale și fiscale.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽