TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile
- Criza guvernamentală stiri:
- OMG și vaccinurile actualizat
- Coronavirus stiri:
- Calea Ferata din Moldova stiri:
- Preşedintele stiri:
- Noi condiții de plecare peste hotare stiri:
- Știrile Chișinăului stiri:
- Prețurile la carburanți stiri:
- Eurovision stiri:
- Limba rusă în Moldova stiri:
- Scandal diplomatic stiri:
- Explozia din capitală stiri:
- Problema deşeurilor stiri:
- Percheziții și rețineri stiri:
- Furtul miliardului stiri:
- Incendii stiri:
- Rețele de socializare stiri:
- Alegeri în Moldova stiri:
- Acțiuni de protest stiri:
- Conflictul din Nagorno-Karabah stiri:
- Soarta lui Plahotniuc stiri:
- ONG Moldova stiri:
- Sărbătorile de iarnă stiri:
- Diaspora stiri:
- Transnistria stiri:
- Pregătirea pentru revoluția colorată stiri:
- Evenimente în Kîrgîzstan stiri:
- Cazul Platon stiri:
- Aeroportul Chișinău. Coliziuni stiri:
- Frumusețile Moldovei stiri:
- Cazul Șor stiri:
- Sănătatea copiilor stiri:
- Internetul și copiii stiri:
- Cazul Filat stiri:
- Cazul Carinei Țurcan stiri:
- Cutremure stiri:
- Brand autohton stiri:
- Cazul Braguța stiri:
- Tăierea arborilor stiri:
- Unionism VS Statalitate stiri:
- Cazul Duty Free stiri:
- Închiderea școlilor stiri:
- Obiectiv european stiri:
- Sandu vs Șor stiri:
- Știri vesele stiri:
- Cazul Roșca stiri:
- Dosarul gărilor auto stiri:
- Air Moldova în faţa unei noi schimbări stiri:
- Știri Bălți stiri:
- Știri Taraclia stiri:
- Știri Rîșcani stiri:
- Știri Comrat stiri:
- Aminitiri din Copilărie stiri:
3 mar. 18:00 Cheltuieli ”secretizate”. Serviciul pază de stat va fi reformat din nou 2 mar. 19:06 Dosarul privind concesiunea aeroportului: trebuie să se pronunțe procuratura 1 mar. 18:44 Constantin Bogomolov. Răpirea Europei 2 27 feb. 10:00 "Copiii cresc niște egoiști infantili". Un psiholog, despre de ce ierarhia în familie este importantă 26 feb. 18:02 Vor reveni oare steagul și stema moldovenească veritabilă? 25 feb. 18:18 De ce cetățenii Moldovei îs lipsiți de dreptul de a alege vaccinul contra coronavirusului? 24 feb. 18:00 Natalia Abacumova-Zabunova, despre cum Chișinăul a devenit oraș european 23 feb. 19:56 Jocuri cumplite 22 feb. 18:08 Cu clipul în gură. Își vor păstra oare oamenii abilitatea de a scrie, citi, vorbi? 20 feb. 10:01 Obiecte uitate, resturi de mașini și manechine: cu ce au aglomerat oamenii spațiul cosmic 19 feb. 18:00 Cine se împotrivește păstrării limbii ruse în Moldova? 18 feb. 17:55 "Da, am fraudat alegerile, dar am făcut-o spre binele vostru " 17 feb. 18:00 Un viitor «luminos»: Cine va apăra drepturile majorității heterosexuale? 16 feb. 18:00 “Regina-i prinsă în colț”. Va merge oare Sandu la acutizare? 15 feb. 18:49 Consiliul pentru nediscriminare contra lui Iurie Roșca: în Moldova este promovată cu insistență «o nouă normalitate» 13 feb. 20:29 ”Nu ești obligat să te vaccinezi!” 12 feb. 18:01 Sistemul solar «Mark Verlan» 11 feb. 17:59 Ilia Suharschii: ”Mentorii mei moscoviți, profesioniști de top” 10 feb. 18:02 Consecințele Revoluției islamice pentru politica externă a Iranului 9 feb. 20:06 Ne vor împresura cu o rețea de farmacii mobile?
Reacția ANSA, după ce Rusia a interzis peste 20 de tone de mere moldovenești

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a reacționat la hotărîrea Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Rusia (Rosselhoznadzor), care a interzis importul a peste 20 de tone de mere din Republica Moldova, după ce în fructe a fost depistată prezența moliei orientale.
„Molia orientală nu este un organism de carantină fitosanitară pentru Republica Moldova, dar face parte la lista insectelor de monitorizare ale ANSA. Monitorizarea fitosanitară este realizată în scopul determinării ariei de răspândire a organismului și avertizării fermierilor despre perioada optima pentru aplicarea măsurilor fitosanitare. Responsabilitatea producătorilor este menținerea stării fitosanitare și aplicarea măsurilor de combatere a dăunătorilor în perioada de vegetație.
Este de menționat că pentru unele regiuni ale Federației Ruse, de exemplu regiunea Krasnodar, aceasta insecta, la fel, nu face parte din organisme de carantina fitosanitară. Totuși, pentru a declara neconformitatea și a returna un lot, este suficient sa fi depistat un fruct cu semne de dăunare.Menționăm că, în conformitate cu procedura stabilită prin Ordin ANSA, fiecare lot de marfă returnat din țara de import, la sosirea în republica este supus unui control fitosanitar repetat. Scopul controlului este verificarea respectării cerințelor fitosanitare, inclusiv și investigările de laborator, începând cu perioada de cultivarea și până la plasarea produsului vegetal pe piața internă sau externă.
Totodată informăm că, numai în anul 2021 din Republica Moldova în Federația Rusă s-a exportat peste 9 mii de tone de mere, ceea ce constituie aproximativ 450 de unități de transport, adică peste 30 unități zilnic”, se arată în comunicatul ANSA.
Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter
- Cuvinte cheieExportRosselihoznadzorANSA
- FeedbackContactează redacția | Adresează întrebarea
- Aplicaţii
FinComBank a lansat un nou produs de Depozit – cu plata dobânzii ÎN AVANS ! Cum ai grijă de pielea din jurul ochilor? Descoperă setul anti-age de la Cosmeplant La cine să apelezi când ai nevoie urgent de bani? Victoriabank lansează campania “Nimeni nu oprește Primăvara” Lider înnăscut! Serviciul de telefonie mobilă Unite de la Moldtelecom – 14 ani de dezvoltare continuă
- 04:30 Îmbrăcămintea naturală şi energia ei tămăduitoare
- 03:30 Generaţia Internet este amenințată de rahitism
- 03:00 Rechinii care strălucesc pe întuneric, descoperiți lîngă Noua Zeelandă
- 02:30 Cu cît mai steril este mediul înconjurător, cu atît mai multe şanse avem să devenim alergici
- 02:00 Pizza i-a salvat viața: Cum o femeie din Italia a păcălit agresorul
- 01:30 Plimbatul cîinelui este mai benefic decît participarea la jocurile sportive
Sondaj Toate

Comentariile (0)
Adăugaţi Comentul