COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6640

Reacția AIPA la perchezițiile CNA

28 mai. 10:28   Societate
1611 0

Agenția pentru Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA) reacționează la perchezițiile efectuate în această dimineață de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție.

„Sîntem la fel de interesați ca și structurile abilitate ale statului ca de către colaboratorii noștri să nu fie admisie nici un fel de abateri, de aceea vom acorda suportul necesar CNA în investigațiile desfășurate. AIPA își reconfirmă și pe această cale atașamentul față de principiul legalității și corectitudinii și reieterăm angajamentul nostru de a combate orice manifestare improprie statutului Agenției”, se arată în comunicatul instituției.

Potrivit CNA, faptele ilicite, de care sînt suspectați funcționarii AIPA și complicii lor, se referă la fraudarea procesului de acordare a subvențiilor în agricultură, prin favorizarea unor companii, cu care s-ar afla în conflict de interese, precum și pretinderea unor comisioane de 10 la sută din fondurile acordate altor agenți economici.

Potrivit probelor acumulate subvențiile, acordate în mod netransparent și cu abateri grave de la legislația în vigoare, proveneau din fondurile de asistență financiară a partenerilor externi, inclusiv de la Banca Mondială, dar și din bugetul de stat. Perioada examinată de procurori și anchetatorii CNA este 2019-2021, iar fondurile atrase de AIPA pentru acordarea de subvenții, în acest interval, depășește 100 de milioane de lei – bani veniți doar din asistența externă.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽