COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 547
Coronavirus stiri: 7940

Răsturnare de situație în cazul Șor. Ce cer avocații fugarului

26 noi. 2021,, 14:09   Societate
3349 2

Răsturnare de situație în cazul dosarului lui Ilan Șor. Astăzi, la Curtea de Apel Chișinău, avocații acestuia au cerut rejudecarea cauzei penale și casarea sentinței din prima instanță.

Apărătorii deputatului fugar invocă mai multe motive, unul dintre care este că atunci cînd a fost condamnat la 7, 6 ani de închisoare, judecătorul nu a avut expertiza financiar-bancară, respectiv consideră condamnarea ilegală.

Completul de judecată de la Apel a anexat această cerere la dosar, dar încă nu a examinat-o. Pînă nu se va pronunța instanța de apel, avocații refuză să facă declarații pentru presă, invocînd faptul ca să nu fie acuzați de presiune pe judecători.

Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare, în anul 2017, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, în legătură cu frauda bancară. El însă se declară nevinovat.

Șor a fost lăsat la libertate, fiind acum fugar în Israel. Dosarul său s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul, iar de puțin timp a fost strămutat la Curtea de Apel Chișinău.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X