Raportul de activitate al ANI pentru 2021, prezentat în plenul Parlamentului

1 iul. 2022,, 12:33   Societate
2757 0

În cadrul ședinței plenare, deputații au audiat raportul de activitate în anul 2021 al Autorității Naționale de Integritate (ANI). Informația a fost prezentată de președintele interimar al ANI, Lilian Chișca. Astfel, pe parcursul anului 2021, Autoritatea Națională de Integritate a recepționat, prin intermediul sistemului informațional e-Integritate 65 232 de declarații de avere și interese personale.

În aceeași perioadă, ANI a examinat 1 341 de petiții privind incidente de integritate, 4 488 de declarații de avere și interese personale, 267 de declarații privind conflicte de interese reale, 547 de solicitări de certificate de integritate și 127 de sesizări din oficiu, depuse de Președintele ANI și inspectori.

Totodată, în contextul regimului juridic al averii și intereselor personale, stabilirea diferenței substanțiale dintre veniturile obținute și cheltuielile și averea dobândită, dar și cheltuielile făcute, ANI a înaintat în instanța de judecată 16 cereri de dispunere a confiscării averii.

În prezent, acestea sunt la etapa de examinare. De asemenea, au fost înaintate 27 de sesizări în adresa organelor de drept competente.

Potrivit legislației, anual, reprezentanții prezintă în plenul Parlamentului raportul de activitate a instituției pentru anul precedent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?