Criza energetică stiri: 790
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Radu Mudreac nu va putea parasi Republica Moldova pentru inca 30 de zile

21 mai. 15:00   Societate
2718

Fostul deputat, Radu Mudreac va avea interdictia de a parasi Republica Moldova pentru inca 30 de zile. Mudreac este banuit de spalare de bani in proportii deosebit de mari.

La 22 mai, dupa discursul din Parlament, Radu Mudreac s-ar fi simtit rau si a fost preluat de o ambulanta. La scurt timp, deputatii PAS au votat pentru ca acesta sa ramana fara imunitate parlamentara, la cererea procurorului general interimar. Dumitru Robu a declarat ca Mudreac este banuit de spalare de bani in proportii deosebit de mari, intr-un dosar pornit in 2021. Mai exact acesta este invinuit ca in perioada 2011-2015, impreuna cu alte persoane, ar fi incheiat mai multe contracte fictive, in suma totala de peste 7 milioane de lei. Ulterior, insa, s-ar fi constatat ca persoanele fizice care ar fi oferit imprumuturile, de fapt, nu ar fi semnat niciun contract privind transmiterea banilor, transmite Noi.md cu referire la protv.md.

Astfel, potrivit lui Robu, aceasta schema ar fi fost gandita pentru a justifica obtinerea unor surse de venit ilegale. Potrivit Codului penal, infractiunea de care este banuit Mudreac prevede o pedeapsa de inchisoare de pana la 10 ani si o amenda de pana la 800 000 de lei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав