X 
Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

R. Moldova, vizitată de tot mai mulți turiști

28 sep. 15:15   Societate
1292 0

Criza economică şi războiul de la hotar nu îi sperie pe turiştii străini, care ajung în Republica Moldova în număr tot mai mare.

În acest an au venit în R. Moldova cu 20 la sută mai mulţi oaspeţi faţă de acceeaşi perioadă a anului 2019, înainte de pandemie. Şi încasările din turism s-au majorat, cu peste 80 la sută, transmite Noi.md cu referire la Tvr Moldova.

Odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, unii prestatori de servicii turistice au crezut că vor da faliment, pentru că mulţi vizitatori şi-au anulat sejururile. Situaţia s-a remediat, însă, în scurt timp cînd agenţiile de turism s-au convins că Republica Moldova este o ţară sigură. La asta s-au adăugat oaspeţii din America Latină şi ţările scandinave care şi-au amînat vizitele din cauza pandemiei şi care acum, odată cu ridicarea restricţiilor, au putut ajunge pe mealeagurile moldovenești. Atracţiile tusristice din mediul rural şi atmosfera rustică sînt pe placul străinilor, care aleg să se cazeze la pensiuni şi cheltuie, în medie, 150 de euro pe zi.

Oferta este tot mai bogată în Republica Moldova. S-au înfiinţat noi pensiuni şi obiective turistice, s-au creat noi trasee de drumeţie astfel că vizitatorii au de unde alege. Aşa se face că unităţile de cazare au înregistrat, în prima jumătate a acestui an, 504 mii de înoptări, un număr dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Natalia Țurcan, director, Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor şi Intern: „Dacă să ne referim la perioada iunie- septembrie, Moldova înregistrează cel mai bun indice de recuperare de pînă la pandemie sînt şi evenimente care au dus la acest lucru şi meciurile de fotbal. Au apărut noi destinaţi turistice, noi pensiuni, cu zone de campagne sau glamping , unde poţi organiza noi evenimente”.


Cei mai mulţi turişti care ajung în Republica Moldova sînt din România, Ucraina, Rusia, Turcia şi Anglia.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав