COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

R.Moldova va primi echipament medical din partea UE. Cînd va ajunge în țară

R.Moldova va primi echipament medical din partea UE. Cînd va ajunge în țară

În următoarele zile vor ajunge în țară primele loturi de echipamente medicale din partea Uniunii Europene. Acordarea suportului, în valoare de 30 de milioane de euro, a fost anunțată în martie curent și este destinată celor 6 state ale Parteneriatului Estic.

„Săptămîna trecută, am participat la summit-ul Parteneriatului Estic. A fost un forum la care au participat toți conducătorii statelor UE și ai celor șase state din Parteneriatul Estic. Am discutat despre cele cinci direcții de cooperare în cadrul Parteneriatului. Republica Moldova și-a exprimat acordul cu aceste direcții – dezvoltarea economică, socială, drepturile omului, acele provocări pe care le avem în legătură cu schimbările climaterice, pericolele hibride și propaganda la care sîntem expuși din toate părțile, nu numai dintr-o parte așa cum se consideră”, a spus premierul Ion Chicu, după ședința cu participarea președintelui și spicherului.

Acesta a anunțat că primele partide din suport vor ajunge în Republica Moldova în această săptămînă.


„Pentru perioada următoare UE ne asigură cu un suport. Am înțeles că săptămîna aceasta va veni și acel suport, anunțat încă în luna martie, de echipamente medicale. Săptămîna acesta vor veni primele partide”, a precizat prim-ministrul.

De menționat că, pe lîngă acest suport, UE a acordat Republicii Moldova mai multe loturi de ajutor în cadrul unor proiecte precum „regiuni-cheie” sau „Consolidarea măsurilor de încredere”. Doar la începutul lunii mai, localitățile din raioanele Cahul și Ungheni au beneficiat de un lot de asistență în valoare totală de 155.000 euro.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load