COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

R. Moldova va participa la Săptămîna verde a UE

R. Moldova va participa la Săptămîna verde a UE

Șeful adjunct al misiunii Republicii Federale Germania la Chișinău, Ullrich Kinne, i-a adresat ministrului Georgeta Mincu, o invitație de participare la EU Green Week .

EU Green Week (Săptămîna verde a Uniunii Europene) este cel mai mare eveniment anual din calendarul politicilor europene de mediu, ce se va desfășura la începutul anului 2020, transmite Moldpres.md.

Oficialul european a comunicat că EU Green Week este un forum de nivel înalt, ce se desfășoară la Bruxelles, și care reunește părțile ce contribuie la elaborarea și implementarea politicilor de mediu, la nivel european, național și local.


De asemenea, Ullrich Kinne a subliniat că tematica evenimentului se va concentra pe natură și biodiversitate, iar anul 2020 va fi unul esențial pentru politica UE în acest sens.

În același context, pe lîngă conferința de nivel înalt, instituţiile partenere ale UE vor organiza numeroase evenimente cu referire la criza ecologică globală, dat fiind faptul că au fost făcute un număr tot mai mare de rapoarte care plasează criza ecologică globală la același nivel cu schimbările climatice, iar omenirea are nevoie de un nou acord pentru natură.

Părțile au mai discutat despre perspectivele de colaborare moldo-germană în domeniul fitosanitar și veterinar, dezvoltării unei agriculturi ecologice.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load