Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

R. Moldova, țara care îți oferă libertate deplină

20 noi. 2022,, 13:00   Societate
1745 0

Doar acasă, în R. Moldova, îți dai seama că te simți liber, ai dreptul să alegi ce e mai bine pentru tine și nu ești judecat de mine.

Zilele trecute, în cadrul unui interviu pentru Noi.md, tînăra mamă și antreprenoare Nicoleta Popescu ne-a povestit despre experiența grea, pe alocuri, avută în afara țării. Urma să dea naștere unei fetițe și, rugîndu-și medicii să o lase să nască prin cezariană, aceștia i-au răspuns ferm: „Nu ai dreptul să alegi!”, lipsind-o de dreptul de a decide ce e mai bine pentru ea și sănătatea ei.

„Cînd am rămas însărcinată, am decis să merg la medic și să-l rog să-mi permită să nasc prin cezariană, pentru că știam că-mi va fi greu cu sarcina și nașterea. Atunci medicul mi-a spus că eu nu am dreptul să aleg modul de a naște și sînt obligată. M-am tot rugat în fiecare lună, plîngeam și mi se tot spunea că nu am voie. E corpul meu și eu nu am voie să decid ce e mai bine pentru mine? Îmi părea ceva straniu. Medicina din țările mai dezvoltate lasă de dorit”, spune tănăra.

Iar în cazul te doare ceva, poți beneficia de o programare la medic abia peste cîteva luni, lucru neîntîlnit în R. Moldova, mai spune femeia.

„Te simți rău, te doare și nimeni nu vrea să te ajute, stai foarte mult timp în rînd, însă în Moldova am venit și într-o săptămînă eram pusă pe picioare. Eram bolnavă și într-o săptămînă deja eram bine. Cît e de bine acasă! Nu trebuie să te rogi la cineva să te ajute. Poate mai plătești, dar știi, în schimb, că ești bine. Dacă nu ai sănătate, nu ai nimic. Poate drumurile sînt mai rele, viața mai grea, dar moldovenii mereu au ieșit din situație”, mărturisește Nicoleta.


Întregul interviu cu antreprenoarea Nicoleta Popescu poate fi văzut sau citit AICI.

3
0
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий