X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

R. Moldova și Muntenegru vor urgenta semnarea Acordului privind Educația, Știința și Inovarea

6 iul. 09:29   Societate
1497

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat azi, la Atena, cu prim-ministrul Republicii Muntenegru, Dritan Abazović.

Șefa statului l-a felicitat pentru numirea recentă în funcție și și-a exprimat interesul pentru cooperarea pe diverse domenii care să faciliteze apropierea țărilor noastre de integrarea europeană.

Potrivit președintelui, Republica Moldova, care a primit recent statutul de țară candidată la UE, este interesată în experiența Muntenegrului, căreia i-a luat doar doi ani ca să înceapă negocierile de aderare. Maia Sandu a menționat, în context, că una dintre prioritățile noastre comune este combaterea corupției și reforma justiției.

Cu referire la dimensiunea bilaterală, șefa statului a spus că ne dorim o bună cooperare în domenii precum infrastructura drumurilor, dezvoltarea energiei regenerabilă și protecția mediului, susținerea afacerilor rurale și a turismului. Oficialii au agreat, de asemenea, să urgenteze semnarea Acordului privind Educația, Știința și Inovarea, elaborat de autoritățile din cele două țări.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав