COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

R.Moldova, pe locul cinci în Europa după numărul accidentelor rutiere

R.Moldova, pe locul cinci în Europa după numărul accidentelor rutiere

Moldova este pe locul cinci în Europa după numărul accidentelor rutiere.

De la începutul anului, în ţară au fost înregistrate peste 1800 de accidente, 185 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproape 2200 au fost rănite. Aproximativ patru mii de şoferi au fost documentaţi în stare de ebrietate la volan. Recent, Consiliul Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere a decis aplicarea unor pedepse mai aspre pentru şoferii care urcă beţi la volan şi care încalcă limitele de viteză. Modificările ar urma să fie făcute la Codul Contravenţional şi Codul Penal, relatează Moldova 1.

Unii conducători auto sînt de părere că şoferii care urcă băuţi la volan ar trebui penalizaţi mai dur.


Poliţia spune că nu tolerează şoferii nedisciplinaţi şi în stare de ebrietate la volan şi că va întreprinde în continuare măsuri pentru pedepsirea celor care nu respectă legea. Uniunea Conducătorilor Auto este de părere că pentru a preveni astfel de cazuri, tinerii ar trebui informaţi încă din şcoală despre riscurile nerespectării regulilor de circulaţie.

„Conducătorii trebuie educaţi de la o vîrstă fragedă. În prezent majoritatea şoferilor nu au scaunul auto pentru copii, conducătorii nu îşi pun centura de siguranţă, vorbesc la telefon în trafic. Trebuie să lucrăm mai mult cu micuţii din grădiniţe şi şcoli. Noi săptămînal desfăşurăm instruiri la şcolile auto, împărţim broşuri şi pliante informative, dar oricum nu e suficient”, a declarat Oleg Cojocaru, preşedintele Uniunii Conducătorilor Auto.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, de la începutul anului aproximativ patru mii de şoferi au fost documentaţi în stare de ebrietate la volan. Recent, preşedintele Igor Dodon a cerut Guvernului şi Legislativului să se convoace urgent în comisii speciale pentru a iniţia modificări legislative de înăsprire a controlului şi pedepselor în trafic. Anterior şi premierul Maia Sandu a cerut ca şoferii care au comis mai multe încălcări să fie lipsiţi de dreptul de a conduce.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load