Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

R.Moldova obligată că achite aproape 60 de mii de euro, în dosarul Valeriu Boboc

7 iun. 2022,, 12:33   Societate
2912 0

Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza lui Valeriu Boboc, tînărul ucis în bătaie în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, în Piața Marii Adunări Naționale de mai mulți oameni ai legii.

Republica Moldova a fost obligată să achite familiei Boboc 50.000 de euro cu titlu de prejudiciu moral și suma de 7.000 de euro cu titlu de costuri și cheltuieli.

„Curtea a constatat violarea Articolului 2, dreptul la viață, din Convenție, sub aspect material și procedural, bătaia pînă la moarte a feciorului/soțului reclamanților de către poliție, utilizarea forței de către poliție nu era absolut necesară și lipsa unei investigații eficiente”, potrivit Juriștii pentru Drepturile Omului.

Dosarul privind moartea lui Valeriu Boboc a ajuns la CEDO în urmă cu cinci ani. Tînărul a murit după ce a fost bătut cu bestialitate în PMAN de mai mulți oameni ai legii.

Opinia publică este încă în așteptarea unei justiții echitabile în dosarul „7 aprilie 2009”. Pînă în prezent, singurii condamnați pentru violențele din acea zi au fost ministrul de Interne de atunci, Gheorghe Papuc și fostul comisar general al mun. Chișinău, Vladimir Botnari.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?