COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

R. Moldova ar putea fi lovită de o arșiță puternică. Temperaturile vor urca pînă la 45 grade Celsius

29 iul. 12:10   Societate
38255 0

Ultimile zile a lunii iulie și în primele din luna august va aduce cele mai mari temperaturi din vara anului 2021. Temperaturile vor depăși 40 de grade în Grecia zilele următoare vor ajunge la 45 grade, din această cauză este un risc înnalt de incendiu.

Luna iulie a adus un val de călduri extreme, cele mai mari temperaturi au fost înregistrate în peninsula Balcanică și în Turcia. Valul de călduri care lovește sudul și sud-estul Europei va persista cel puțin o săptămînă. În același timp un nor masiv de praf saharian va pătrunde în centrul Europei.

Valul de călduri extreme va lovi Moldova și România în rînd cu Albania, Ungaria, Bulgaria, Italia, Grecia.

Din cauza căldurilor persistente suprafețele apei sa-u încălzit considerabil. Apa este cu 2-4 grade mai caldă decît norma prevăzută, marea Mediteraneană este una cu cele mai anomale temperaturi, dacă marea va rămîne la fel de caldă sînt posibile furtuni puternice și instabilitate atmosferică extremă.

Pe parcursul următoarelor zile, temperaturile vor atinge maximul. În Europa centrală și peninsula balcanică temperaturile vor fi cu 10-15 grade mai ridicate decît normalul.


Valorile temperaturii la amiază vor atinge 40-42 de grade, cele mai afectate zone vor fi cîmpiile și văile. Spre sfîrșitul săptămînii căldurile își vor atinge vîrful său, dup-amiezile vor fi mai fierbinți și mai uscate. Ziua de 2 august va fi cea mai fierbinte din acest an pentru zona balcanilor de sud.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽