TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

R. Moldova a primit șapte autovehicule pentru susținerea persoanelor cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități severe și copiii din grupuri vulnerabile din șapte raioane ale țării vor beneficia de servicii sociale mai bune la domiciliu.

Pentru asta, șapte servicii sociale din șapte raioane ale țării au fost dotate cu autovehicule în valoare totală de 75 500 de euro, procurate cu suportul financiar al Uniunii Europene, scrie Noi.md cu referire la moldpres.md.

Cinci dintre cele șapte autovehicule au fost oferite astăzi asociațiilor obștești locale din Taraclia, Cantemir, Glodeni, Leova și Dondușeni. Acestea, în parteneriat cu autoritățile publice, oferă asistență socială și suport la domiciliu copiilor și adulților cu dizabilități severe prin intermediul serviciului „Echipă mobilă”.

Alte două autovehicule vor ajunge la Telenești și Ungheni.

„Uniunea Europeană susține inițiativele societății civile din Republica Moldova de a crea, dezvolta și gestiona servicii sociale sustenabile pentru persoanele cu dizabilități. Pentru mii de cetățeni ai Republicii Moldova, existența și durabilitatea acestor servicii înseamnă șanse în plus la o viață împlinită în comunitate”, a declarat șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko.


Donația celor șapte autovehicule face parte din planul de acțiuni al proiectului european „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabile dintre societatea civilă și guvern”. În cadrul proiectului, 33 de organizații locale beneficiază de granturi pentru crearea și menținerea de servicii sociale destinate persoanelor cu dizabilități intelectuale, psihosociale și copiilor din grupuri vulnerabile.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load