X 

Pușkin - o punte culturală între Moldova și Rusia

10 feb. 12:15   Societate
3029 0

Personalitatea și creația scriitorului și poetului rus Alexandr Pușkin vor rămîne pentru totdeauna o punte culturală între Rusia și Moldova.

Despre acest lucru a anunțat vineri cu ocazia Zilei comemorării lui Alexandr Pușkin, care are loc în țară la aniversarea morții autorului, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, scrie tass.ru .

"Pușkin va rămîne pentru totdeauna drept o punte culturală între Moldova și Rusia, unul dintre simbolurile prieteniei noastre vechi de secole, pe care trebuie să o păstrăm și să o transmitem urmașilor noștri", a scris el pe canalul său Telegram.

Dodon a remarcat interesul nemuritor pentru opera poetului în întreaga lume. "Memoria și moștenirea lui Pușkin se bucură de un mare respect și în țara noastră, pentru că în Moldova el a scris multe dintre cunoscutele sale lucrări", a atras atenția fostul președinte al republicii.

Vineri va avea loc o ceremonie de depunere de flori la monumentul lui Pușkin din Parcul Central al Chișinăului. Un program special este planificat și la Muzeul Pușkin. El este situat într-o clădire unică, deoarece doar în Sankt Petersburg și Chișinău s-au păstrat două clădiri originale, în care a trăit și a creat poetul.

6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?