X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, dotat cu spații de lucru mobile

8 iun. 14:51   Societate
1709 0

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la ceremonia de transmitere a 6 birouri mobile, donate Serviciului Vamal de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

La eveniment au participat Laura Hruby, șefă adjunctă a Misiunii Ambasadei SUA la Chișinău, Igor Talmazan, șeful Serviciului Vamal, Rosian Vasiloi, șeful poliției de frontieră dar și locuitori din regiune, notează Noi.md

Punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta, realizat în comun de Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, este deschis circulației internaționale pe segmentul moldo-român și contribuie la fluidizarea traficului transfrontalier pentru persoane și mijloace de transport.

„Punctul internațional de trecere a frontierei va deveni un centru de tranzit și va atrage investiții pentru comunitățile locale, generînd astfel noi locuri de muncă. Suntem recunoscători partenerilor americani pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect, și pentru dotarea birourilor mobile moderne. Vom continua, împreună cu autoritățile de la București, să extindem proiectele de interconectare a infrastructurii rutiere, feroviare, a comunicațiilor și energetice”, a menționat premierul Dorin Recean.

Birourile mobile au fost echipate cu suportul străin prin intermediul Programului „Reforme instituționale și structurale în Moldova”.


Birourile mobile sînt izolate fonic și termic, au iluminare interioară performantă și sistem de electrificare care permite racordarea simplă la rețea. Interiorul este amenajat cu 4 posturi de lucru în format de ghișeu, complet mobilate și dotate cu echipamentele necesare, cum ar fi calculatoare, imprimante, safeuri, dar și aparate de aer condiționat și frigidere.

Punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta oferă servicii de calitate pentru circa 800 de mii de cetățeni din mai multe raioane învecinate, inclusiv Leova, Cantemir, Hîncești, Cimișlia, U.T. Găgăuzia, Basarabeasca, Căușeni, Ialoveni, Anenii Noi și Ștefan Vodă, fiind o nouă cale de acces spre România și spațiul UE.

0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?