COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Publicistul Gheorghe Erizanu despre cazul viorii confiscate la aeroport

28 oct. 07:24   Societate
1719 1

Cazul viorii confiscate pe Aeroportul Internațional Chișinău a stîrnit mai multe reacții printre oameni. Unii acuzînd violonista, alții dimpotrivă luîndu-i apărarea. Printre cei care și-au expus părerea la acest subiect este și editorialistul Gheorghe Erizanu, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

„Crima abominabilă a fost săvîrșită de cetățeanca Republicii Moldova Alexandra Conunova, una dintre cele mai bune violoniste ale lumii. Era cap de afiș la TFestival din Moscova, invitată de Vadim Repin, un alt mare violonist al lumii. Stradivariusul, găsit de vameși, este cu acte. Costă, într-adevăr, cca două milioane de euro. Stradivariusul este un Giovanni Battista Guadagnini, realizat în 1785, la Turin, și este cunoscut sub numele „Ida Levin”, fiind împrumutat, în semn de respect și apreciere pentru talentul Alexandrei Conunova, de către maestrul Cedric Berger din Elveția.”, scrie Gheorghe Erizanu.

Erizanu a pus accent pe notorietatea personalității Alexandrei Conunova.

„Violonista Alexandra Conunova a luat premii internaționale la festivalurile din Hanovra, Ceaikovski din Moscova, Singapur, Londra. A cîntat pe cele mai importante scene ale lumii, împreună cu cele mai mari orchestre ale lumii. A fost pe scenă cu dirijorii Gherghiev, Foster, Spivakov și tot așa mai departe. Vioara Stradivrius, care e un Giovanni Battista Guadagnini, cunoscută ca „Ida Levin”, ar trebui să fie la Banca Națională a Republicii Moldova” spune publicistul.

De asemenea editorialistul nu a stat la îndoială să ofere o notă de sarcasm articolului său, făcînd referire la vameși și la exporturile realizate de țara noastră.


„Alexandra Conunova e cu dosar penal. Vameșii moldoveni sînt mîndri de vigilența și puterea pe care o au. Republica Moldova poate exporta mere, vin, ulei, brațe de muncă ieftine, țigări & spirt prin contrabandă. Exportul de cultură nu are articol în Codul vamal. Vivaldi e un contrabandist de toamnă”, conchide publicistul.

Reamintim că la 22 octombrie pe Aeroportul Internațional Chișinău vameșii au ridicat o vioară Stradivarius, în valoare de circa două milioane de euro, de la celebra violonistă din R. Moldova, Alexandra Conunova.

Ulterior, ministrul culturii a venit cu o reacție la acest caz. Sergiu Prodan a scris că „nu avem nici un motiv să ne îndoim de faptul, că Alexandra deține această vioară legal și, în scurt timp, dovezile de confirmare vor fi prezentate”

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X