COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 397 151   INFECTAȚI 256 103(+49)   TRATAȚI 249 129     DECESE 6168(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1196
Preşedintele stiri: 2777

PSRM nu va permite vînzarea Stadionului Republican

17 mai. 18:30   Societate
1185 2

Batrîncea, despre privatizarea Stadionului Republican: Orice proprietate publică trebuie înstrăinată numai după consultări publice, expertiză anticorupție, un preț clar și condiții clare.

Vlad Batrîncea a reamintit cum a fost luată în secret decizia de a vinde Stadionul Republican: Fără o sumă clară, fără consultări publice...

Stadionul Republican este proprietate publică și orice înstrăinare a acestuia trebuie să fie transparentă și să aducă anumite dividende pentru bugetul public național", a declarat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

Deputatul socialist a menționat în cadrul unui briefing că în ultimii doi ani nu a avut loc nicio privatizare a activelor statului care să dăuneze statului. Parlamentul și Guvernul nu numai că au oprit privatizarea frauduloasă, dar și au stabilit o serie de condiții pentru ca procedura de înstrăinare să devină transparentă.

”Amintiți-vă de condițiile în care a fost aprobată în secret decizia de transmitere a Stadionului Republican, fără o sumă clară, fără consultări publice și cu încălcarea totală a principiului transparenței. De aceea noi, socialiștii, am anulat în Parlament legea prin care Stadionul Republican a fost înstrăinat. Orice proprietate publică trebuie înstrăinată doar după consultări publice, expertiză anticorupție, un preț clar și condiții clare", a spus deputatul.


Reamintim că Parlamentul, la inițiativa PSRM, a anulat decizia de a transfera un teren de 5 hectare Ambasadei SUA la Chișinău și a readus terenul în proprietatea statului. Ulterior, în baza unei cereri depuse de deputații Platformei DA, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, Curtea Constituțională a suspendat legea potrivit căreia Stadionul Republican a revenit în proprietatea statului.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?