Criza energetică stiri: 1584
Cutremure stiri: 276

PSRM condamnă scumpirea curentului

6 oct. 07:27   Societate
1511 0

Partidul Socialiștilor condamnă scumpirea curentului la Energocom. PSRM cere demisia Guvernului, precum și lichidarea ANRE. „Mai mult, prin creșterea prețurilor și a tarifelor, regimul încearcă să-și rezolve problemele financiare”, se arată într-un comunicat emis de socialiști.

„O nouă majorare cu circa un sfert a tarifului la energia electrică, furnizată de Energocom, va provoca creșterea continuă a prețurilor. În ciuda afirmației ANRE că „această decizie nu va afecta consumatorii finali”, în realitate, de fiecare dată cînd guvernarea majorează tarifele la energie, o face din contul cetățenilor. Mai mult, prin creșterea prețurilor și a tarifelor, regimul încearcă să-și rezolve problemele financiare, transmite unimedia.info.

Partidul Socialiștilor, ca și tot poporul Republicii Moldova, pledează împotriva regimului, care, prin acțiunile sale analfabete și neprofesioniste, duce oamenii la disperare din cauza incapacității de a achita facturile. Nemulțumirea în creștere a cetățenilor va provoca în mod inevitabil proteste care se vor răspîndi în întreaga țară.

PSRM cere demisia guvernului, care prin acțiunile sale a aruncat țara într-o criză energetică și economică, precum și lichidarea ANRE – un rudiment și un complice al guvernării criminale. Noi nu putem permite o catastrofa umanitară la care țara este împinsă de regimul Maia Sandu”, se arată într-un comunicat emis de PSRM.

ANRE a aprobat solicitare Energocom de majorare a tarifului la energie electrică cu 1,09 lei/kWh. Astfel, prețul pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” va fi în cuantum de 4,33 lei/kWh (fără TVA). Totodată, marja comercială specifică aferentă activităţii de furnizare a energiei electrice de către furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” pentru anul 2022 a fost stabilită în cuantum de 0,5%.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав