Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Proteste în fața Parlamentului

24 mai. 13:30   Societate
2215

Reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM) protestează în fața Legislativului. Acțiunea vine în sprijinul președintelui de onoare al formațiunii, Igor Dodon la casa căruia în aceste momente au loc percheziții.

La manifestație participă și deputații socialiști Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco, Alexandr Nesterovschi, Grigore Novac și Petru Burduja.

În cadrul unui briefing matinal, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea a calificat drept „show” perchezițiile desfășurate de procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și cei ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) acasă la Igor Dodon. Aceștia susțin că dosarul ar fi instrumentat politic de către partidul de guvernare, în încercarea de „a suprima opoziția”. PAS nu a comentat deocamdată acuzațiile, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

La fel, socialiștii susțin că descinderile ar fi „un cadou” pentru președinta țării Maia Sandu, care împlinește astăzi 50 de ani. Președinția a menționat pentru NM că nu comentează declarațiile Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Fostul președinte al țării Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав