Protest la vama Albița: Serviciul Vamal reiterează obligativitatea respectării legilației naționale și internaționale

9 mar. 11:04   Societate
2645 0

Ieri, mai mulți șoferi din Republica Moldova au blocat Punctul Vamal Albița pe sensul de intrare în România fiind nemulțumiți de faptul că nu sînt lăsați sa tranziteze punctul vamal cu pachete fără ca acestea să aibă însoțitor.

Drept răspuns, Serviciul Vamal a punctat că orice persoană este obligată să respecte prevederile legale naționale și internaționale.

”Potrivit informațiilor obținute de la omologii din România, acțiunile de control sunt desfășurate în scopul prevenirii și neadmiterii transportării bunurilor și mărfurilor interzise conform legislației UE. Pornind de la cele relatate supra, Serviciul Vamal intervine cu recomandări către transportatorii de bagaje neînsoțite: să respecte prevederile legislației UE și anume să nu admită transportarea produselor alimentare ce nu se permit (produse lactate, carne, ouă, etc.), să respecte limita cantitativă la produsele permise, dar și să nu transporte mărfuri și bunuri prohibite (arme, droguri, explozive, etc.)”, se arată în nota emisă presei.

Totodată, Serviciul Vamal a menționat că identificarea mărfurilor și bunurilor interzise, în rezultat presupun creșterea timpilor de control și sancționarea persoanelor implicate în procesul de transportare. Drept consecință, responsabilii dinc adrul serviciului recomandă consultarea în prealabil a cerințelor ce urmează a fi respectate la transportarea bunurilor în momentul traversării frontierei spre Uniunea Europeană, indicate în Regulamentul (UE) nr. 2019/2122 al Comisiei Europene din 10 octombrie 2019.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?