COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2917
Puterea stiri: 6628

Protest la Guvern împotriva vaccinării obligatorii

3 aug. 11:54   Societate
2120 5

Peste o mie de credincioși și preoți ortodocși protestează în centrul Chișinăului, în fața clădirii Guvernului, împotriva "vaccinării forțate împotriva COVID-19".

După cum relatează INFOTAG, aceștia țin în mîini pancarte cu inscripții: "Stop hărțuirii și discriminării!", "Sîntem oameni liberi", "Cînd tac ortodocșii, strigă pietrele!”. Organizatoarea acțiunii de protest este Uniunea Avocaților Ortodocși.

Potrivit protestatarilor, preoții sînt obligați să se imunizeze împotriva coronavirusului, ceea ce contravine opiniilor lor religioase.

În înțelegerea lor, orice introducere în bazele de date este "sigiliul diavolului". Creștinii ortodocși cer de la autorități ca vaccinarea să fie exclusiv voluntară, considerînd că alte metode sînt "o încălcare a drepturilor lor civile".

Avocatul Iulian Rusanovschi a scris pe rețelele de socializare că acțiunea de protest a arătat că ”dorința de libertate e vie și la Chisinau".


"Oamenii protestează în Piața Marii Adunări Naționale împotriva vaccinarii obligatorii. Profesorii sînt șantajați cu eliberarea din funcție, medicii la fel. Angajații din sectorul public sunt forțați sa se vaccineze sub amenințarea eliberării din funcție. E timpul ca lumea sa își ceara libertatea înapoi!", a spus avocatul.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽