Criza energetică stiri: 1717
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Protest în sudul țării. Zeci de şoferi care deţin maşini cu numere străine, nemulțumiți

30 ian. 16:38   Societate
2059 0

Peste 40 de şoferi care deţin maşini cu numere de înmatriculare străine au protestat în sudul ţării pentru a treia duminică la rînd.

Conducătorii auto sunt nemulţumiţi că, din 1 ianuarie, se pot afla cu vehiculele pe teritoriul ţării doar şase luni din an. Protestatarii vor ca autorităţile să revină la vechile prevederi, potrivit cărora, şoferii care deţin automobile cu numere de înmatriculare străine şi au permis de conducere eliberat de acel stat se puteau afla cu un vehiculul în Moldova timp de trei ani. Şoferii s-au deplasat în coloană pe drumurile din sudul ţării şi au claxonat continuu pînă la punctul de trecere Cahul-Oancea.

Şoferii spun că şi-ar vămui automobilele şi le-ar înmatricula în Republica Moldova, dacă taxele nu ar fi atît de mari:

Deputatul PAS, Radu Marian, susţine că restricţiile au fost introduse pentru a elimina unele inechităţi, dar şi pentru a evita abuzurile.

''Sînt şoferi cu permis moldovenesc cu maşini cu numere străine care au termen de 180 de zile şi avem şoferi cu numere străine şi permis străin care au şedere de trei ani. Este o inechitate. Sunt cazuri în care se abuzează de această normă, nu se plătesc taxele aferente, statul pierde sute de milioane de lei din această cauza'', a menționat Radu Marian.


Radu Marian a mai precizat că şoferii care au intrat în ţară cu maşini cu numere de înmatriculare străine pînă la 1 ianuarie se pot afla pe teritoriul ţării pînă la expirarea termenului de trei ani. Deputatul PAS a spus că Ministerul Finanţelor lucrează la un nou proiect cu privire la automobilele cu numere de înmatriculare străine, dar nu ne poate oferi, deocamdată, alte detalii.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?