X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 586
Preşedintele stiri: 3727

Protest în fața clădirii Parlamentului față de redenumirea Zilei Victoriei

25 mai. 09:05   Societate
2005 0

Unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare ”August”, Alexei Petrovici, a ieșit la un protest de unul singur în fața clădirii parlamentului țării, în semn de dezacord față de redenumirea Zilei Victoriei și refuzul de a cinsti memoria eroilor care au murit pentru independența Patriei noastre.

"Am ieșit singur la protest, ca nepot al unui Soldat al Marelui Război pentru Patrite, ca Ivan, care își amintește de neamul său, ca om prin mîinile căruia au trecut mii de eroi care au murit în acel groaznic război. Toți cei care sînt gata să stați lîngă mine – sînteți bineveniți", a scris Alexei Petrovici pe pagina sa de socializare, transmite Noi.md

El a venit la protest cu căști ale eroilor care au fost uciși pe pămîntul moldovenesc de mîinile fasciștilor în timpul Marelui Război pentru Patrie. Paza la protest este asigurată de circa 10 oameni ai legii.

Apoi, Alexei Petrovici a spus că se afla în clădirea Parlamentului Republicii Moldova la ședința Comisiei educație, cultură, cercetare, tineret, sport și mass-media, unde se discuta o singură problemă - redenumirea Zilei Victoriei în Ziua Comemorării. El a promis că va oferi detalii în viitorul apropiat.

32
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?