COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Promovarea imaginii pedagogului poate influența pozitiv sistemul educațional - opinie

Promovarea imaginii pedagogului poate influența pozitiv sistemul educațional - opinie

Sensibilizarea opiniei publice și promovarea imaginii profesorului este una dintre soluțiile de îmbunătățire a sistemului educațional, care în prezent se confruntă cu o serie de probleme, inclusiv deficitul cadrelor didactice.

Acesta este mesajul transmis în cadrul discuției publice „Imaginea profesorului în Moldova”, care a fost organizată de Comunitatea pentru o Educație de Calitate (COMpEC) și Comunitatea Influencers Hub Moldova, cu sprijinul Fundației Soros Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui sondaj realizat de către Centrul Educațional Pro Didactica printre cadrele didactice și manageriale, peste 90% din acestea percep statutul profesorului în societate ca fiind unul negativ spre mediu. Atît imaginea, cît și statutul cadrului didactic au avut de suferit din cauza gradului sporit al corupție în educație, îmbătrînirea corpului profesoral, atitudini negative ale unor părinți și elevi față de profesori, dar și mediatizarea excesivă a unor situații controversate în domeniul educației. Conform datelor statistice naționale, numărul solicitanților pentru formare inițială în științele educației, precum și numărul absolvenților facultăților pedagogice care ajung să lucreze în școală este în scădere continuă.


Pentru a iniția în societate o discuție la aceste subiecte, în perioada august-septembrie s-a desfășurat campania #ProfesoriCuImpact, care a adunat peste 40 de mii de vizualizări pe rețelele sociale. În campanie s-au implicat persoane de succes din diverse domenii care s-au pronunțat în raport cu profesia de pedagog. Totodată, internauții au fost îndemnați să-și facă publice istoriile despre profesorii care au avut un impact pozitiv atît pentru viitoarea lor carieră, cît și pentru dezvoltarea personală.

Valentina Chicu, secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a menționat că educația trebuie să se bazează pe principii de calitate. Rolul cadrului didactic este să ghideze și să motiveze, sar și să împartă dragoste, să-l ajute pe fiecare să fie mai bun decît este.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load