COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Promo-Lex vine cu primele date despre procesul de vot

Promo-Lex vine cu primele date despre procesul de vot

Asociația Promo-LEX a susținut o conferință de presă cu tema: „Misiunea de Observare Promo-LEX a alegerilor locale generale și parlamentare noi din 20 octombrie 2019: Deschiderea secțiilor de votare. Constatările observatorilor Promo-LEX privind desfășurarea scrutinului până la ora 8:30.

Misiunea Promo-Lex a recepționat 56 de rapoarte de incidente, până la 8:30.

O secție de votare din Chișinău și-a deschis ușile cu o întârzâiere de 40 de minute, însă nici un alegător nu a depus vreo plângere precum că ar nu a putut să-și exercite votul.


Una din cele mai frecvente rapoarte ține de materialele de publicitare în raza de o 100 m. de la secția de votare. În mai multe localități au fost identificate afișe electorale, bannere și alte tipuri de publicitate.

Printre alte raportări se enumeră: secțiile de vot nu erau sigilate corect, camerele nu funcționau, buletinele nu erau păstrate într-un loc sigur, datele personale ale alegătorului nu coincidea, prezența persoanelor la secțiile de vot fără acreditare.

Amintim că puțin peste 2 milioane 800 de mii de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați astăzi, 20 octombrie la urne. În urma scrutinului, ar putea fi aleși 898 de primari și 11.580 de consilieri locali.

Aproximativ 2.000 de secții de votare și-au deschis ușile pe întreg teritoriul țării, în așteptarea alegătorilor, 25 dintre acestea fiind în regiunea transnistreană. Alte 85 de secții vor asigura dreptul la vot al cetățenilor aflați peste hotare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load