COVID-19 în MOLDOVA

Promo-LEX, îngrijorat de posibila lichidare a Consiliul pentru Prevenirea Torturii

Promo-LEX, îngrijorat de posibila lichidare a Consiliul pentru Prevenirea Torturii

Asociația Promo-LEX alături de alte Organizaţii ale Societăţii Civile și-a exprimat îngrijorarea față de inițiativa comună a Ministerului Justiție și a avocatului Poporului de a lichida Consiliul pentru Prevenirea Torturii NPM Moldova și de a transmite către Ombudsman atribuțiile prevăzute de Mecanismul național de prevenire a torturii (MNPT).

„Considerăm că această inițiativă nu este necesară și nu există premise pentru schimbarea acestor competențe. Organizațiile semnatare solicită Ministerul Justiției Republicii Moldova să nu modifice prevederile actualei Legi cu privire la Avocatul Poporului în partea ce ține de mecanismul național pentru prevenirea torturii. Existența rapoartelor internaționale despre Legea Avocatului Poporului și a rapoartelor de evaluare întocmite de experții străini sînt suficiente pentru luarea unei decizii în acest sens” se arată pe pagina de Facebook a Promo-LEX.

În același timp, Promo-LEX a recomandat Oficiului Avocatului Poporului: „să se abțină de la interpretarea unilaterală și manipulatorie a circumstanțelor legate de activitatea Consiliului pentru Prevenirea Torturii. Considerăm că aceasta afectează imaginea și credibilitatea Mecanismului de prevenire a torturii”, au scris experții Promo-LEX pe rețelele de socializare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load