TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Promo-LEX: 361 de incidente au avut loc pe parcursul desfăşurării scrutinului

Toate cele 361 de incidente la alegerile din 20 octombrie, raportate de către observatorii Promo-LEX pînă la ora 21.30, au fost prelucrate de echipa Misiunii de observare.

Observatorii Promo-LEX au raportat şi trei cazuri de agitaţie electorală sau PR negru, care au avut loc în Chişinău, raionul Edineţ şi raionul Cimişlia. De asemenea, au existat şi două cazuri de transportare organizată a alegătorilor, în raionul Ialoveni şi în satul Băcioi, municipiul Chişinău.

În ultimul raport al zilei, care cuprinde segmentul de timp între 18.30 şi 21.20, se arată că au fost constatate 6 cazuri de intimidare a observatorilor Misiunii – trei în raionul Floreşti şi cîte unul în raionul Dubăsari şi în municipiile Chişinău şi Bălţi.

Anularea buletinelor de vot înainte de închiderea secţiei de votare şi utilizarea neconformă a buletinelor de vot se numără printre incidentele constatate de Misiunea de observare a Promo-LEX.

Misiunea de observare fixează şi cinci situaţii în care persoane neautorizate aveau prezenţa nejustificată în incinta secţiei de votare sau în raza de 100 m de acestea şi şapte cazuri de acte de violenţă sau intimidări ale alegătorilor sau altor persoane.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load