TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Proiectul privind demolarea părţii avariate a clădirii Filarmonicii Naţionale, finalizat

Proiectul privind demolarea părţii avariate a clădirii Filarmonicii Naţionale a fost finalizat, iar săptămîna viitoare va fi prezentat Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, după care vor începe şi lucrările.

Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de secretarul de stat de la Ministerul Culturii Andrei Chistol.

Oficialul a mai adăugat că o parte din metalul evacuat va fi vîndut, iar banii obţinuţi vor ajunge în fondul de donaţii.

"La momentul actual, proiectul de demontare prevede demontarea unei părţi din peretele Filarmonicii Naţionale, din partea de spate stîngă, pentru ca să permită intrarea unităţilor de tehnică pentru a începe demontarea acoperişului, ţiglei metalice, construcţiilor care sînt prăbuşite.", a comunicat secretarul de stat la Ministerul Culturii, Andrei Chistol.

Clădirea Filarmonicii a fost mistuită de foc la sfîrşitul lunii septembrie. Incendiul violent a distrus ambele săli de concerte, biblioteca și acoperișul. Flăcările au afectat o suprafață de peste 3500 de metri pătrați. Autoritățile au deschis conturi bancare pentru donații și îndeamnă oamenii de afaceri, dar și cetățenii simpli să contribuie financiar la reabilitarea clădirii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load