COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Proiectul Educație Online, lăudat de părinți și învățători

Proiectul Educație Online, lăudat de părinți și învățători

Cîteva opinii, mulțumiri și remarci de la părinții, elevii și profesorii care folosesc suporturile educaționale în format video, create în cadrul proiectului Educație Online. În timpul pandemiei, aceștia au reușit să se adapteze noilor circumstanțe și să continue procesul educațional, învățînd de acasă.

Karolina Lungu este părinte și a povestit din experiența ei și a fiicei sale, de clasa a doua, despre utilizarea platformei educatieonline.md, scrie diez.md.

„Utilizăm foarte des platforma educatieonline.md, practic de cîteva ori pe zi, pentru a ne fi mai ușor să studiem temele. Am găsit această platformă, navigînd pe internet și am început să o folosim împreună cu fiica mea. Cel mai des, accesăm platforma, pentru că e mai ușor să găsim imediat tema de care avem nevoie. Cu toate că, copilul urmărește cu interes lecțiile și la TV. Avem și o mica remarcă: poate ar fi bine de aranjat temele într-o ordine consecutivă, din momentul în care copiii au început să învețe de acasă. Ca să fie mai accesibil și rapid”, declară mama.


Părintele unui elev de clasa a IV-a, Nadea Armas ne-a oferit părerea lor comună despre experiența în utilizarea platformei educatieonline.md.

„Împreună cu fiul meu, care este în clasa a IV-a, învățăm de acasă, cu ajutorul lecțiilor video de pe educatieonline.md. Noi folosim site-ul, procesul de accesare a acestuia și a lecțiilor este destul de ușor, nu întîlnim dificultăți. Lecțiile video, în care participă profesorii, sînt clare și explicite, deoarece copilul nostru le înțelege și le poate asculta. Privim materialele video de cîteva ori pe săptămînă”, declară părintele.

Angela Sava este învățătoare de clase primare, dar și părinte, aceasta a mulțumit celor care au creat Educație Online.

„sînt învățătoare la clasele primare, într-un liceu din municipiul Chișinău, în același timp, sînt și părinte și înțeleg cît de important este un astfel de instrument pentru noi, în această perioadă grea. sînt foarte mulțumită de acest suport, pe care ni-l oferă inițiatorii acestui proiect. Este un instrument foarte util în munca noastră zilnică. Va mulțumesc tuturor celor, care au depus atîta muncă pentru elevi, părinți și profesori!”

Proiectul Educație Online este implementat de către Primăria Municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul Fundației Soros-Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Emisiunea Edu Tolk, Crunchyroll, Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load