Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1083

Proiectul de rectificare a Legii bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2022, aprobat

25 aug. 12:13   Societate
1129 0

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, astăzi, raportul la proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) pentru anul 2022.

Potrivit DOCUMENTULUI veniturile și cheltuielile totale ale BASS au fost majorate cu 1,155 miliarde de lei și vor constitui 34,197 miliarde de lei.

Scontarea cheltuielilor a fost efectuată în baza analizei executării indicatorilor în semestrul I al anului în curs, precum și a dinamicii numărului beneficiarilor și mărimilor medii ale prestațiilor sociale.

Totodată, cheltuielile propuse includ și mijloacele financiare suplimentare din bugetul de stat pentru acordarea, începând cu data de 1 octombrie 2022, a unui suport financiar în sumă de 1500 de lei pentru beneficiarii de toate tipurile de pensii/alocații sociale de stat, stabilite până la data de 1 octombrie 2022 și care sunt domiciliați în Republica Moldova, al căror cuantum lunar nu depășește 5000 de lei.

De asemenea, cheltuielile includ și mijloace financiare necesare pentru stabilirea, începând cu data de 1 octombrie 2022, a indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani în mărime de 1000 de lei, tuturor copiilor indiferent de statutul părintelui (asigurat sau neasigurat).


Proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2022 va fi prezentat pentru dezbateri în plenul Parlamentului.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав