COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Proiect MAI: Cetățenii nu vor avea dreptul să se apropie la o distanță mai mică de doi metri de polițiști

28 oct. 12:06   Societate
4311 3

Filmarea sau apropierea de polițiști la o distanță mai mică de 2 metri se va considera imixtiune în activitatea oamenilor legii.

Cetățenii nu vor avea dreptul să se apropie la o distanță mai mică de doi metri de polițiști sau să-i filmeze, atunci cînd oamenii legii sînt în exercițiul funcțiunii, transmite Noi.md.

Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne și urmează să fie discutat și avizat, joi, 28 octombrie, la ședința secretarilor generali ai Guvernului.

Potrivit proiectului de modificare a Legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul MAI, se consideră imixtiune în activitatea polițistului apropierea la o distanță mai mică de 2 metri, fotografierea, înregistrarea video sau audio a acțiunilor funcționarului public cu statut special.

De asemenea, este interzisă ”iluminarea feței sau a altor părți ale corpului polițistului care se află în exercițiul funcțiunii. Totodată, imixtiune se consideră și neconformarea la cerințele legitime ale funcționarului public cu statut special. În prezent, legea prevede că ” nicio persoană, în afara cadrului de relaţii ierarhice şi competenţe legale, nu are dreptul să intervină în activitatea profesională a funcţionarului public cu statut special”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X